Genuine Green erbjuder inspiration, kunskap och projektledning inom hållbarhetsprojekt.

På vår lilla gård i Hölö utanför Järna, söder om Stockholm ställer vår familj om till  ekologisk levnad. Sedan inflyttning hösten 2008 har vi bytt till urinseparerat avlopp med kompostering av fekalier och uppsamling av urin för bevattning. Värmer huset gör vi med pellets och kaminer. Taket på bostadshuset fick solpaneler 2015 och blev ekologiskt isolerat motsvarande passivhus.Vi odlar för husbehov, äter ekologiskt/mycket vegetariskt, barnen är födda hemma och har haft tygblöjor. Arbetar gör vi i närområdet, familjebilen drivs av biogas. 

Vi heter Siri och Åke och har fyra barn, en birma, en norsk skogskatt, några får och ett antal höns. Vi har en liten kattuppfödning av Helig Birma, ”Genuine Devas”. Siri bistår som doula (hjälpkvinna vid förlossningar).

Vi brinner för ett ekologiskt hållbart samhälle och Siri jobbar med organisationer och företag med detta som värdegrund. Hon samordnar politiker och organisationer som gått samman för miljöåtgärder i Norrlands storskaliga vattenkraftsälvar, Norrälvar.se. Siri sitter i styrelsen för Gröna kvinnor, en organisation som ser till helheten och fokuserar på jämställdhet, miljö och ekonomi. Läs mer: gronakvinnor.se